Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Центар за студије сећања при Универзитету пружа прилику студентима различитих профила основних, мастер и докторских академских студија Универзитета у Крагујевцу да у академској 2021/2022. години похађају бесплатне курсеве у оквиру Студија Холокауста.

Студије Холокауста осмишљене су с циљем да се студенти различитих профила, пре свега друштвено-хуманистичких наука заинтересују да се упознају с историјским контекстом који је претходио и за директну последицу имао Холокауст. Предавања из програма Студија Холокауста покривају најразличитије области: књижевност, уметност, културу сећања, јеврејску културу, права итд.

Студентима који буду похађали курсеве, остварени резултати ће сходно Правилнику о вредновању ваннаставних активности студената бити унети у додатку дипломи под ознаком ЦЕНТРА ЗА СТУДИЈЕ СЕЋАЊА.

Сви заинтересовани студенти могу да се пријаве за курсеве преко google упитника.

Студенти се могу пријавити на све курсеве који их интересују – нема ограничења у броју; потребно је пријавити курс по курс.

Пријављивање је отворено до 27. јануара 2022. године.
За сва питања можете писати на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. Заинтересовани могу добити и силабусе у пуној верзији.

Предавања почињу у првој недељи марта 2022. Могуће је и накнадно пријављивање.

ПРЕГЛЕД КУРСЕВА И НАСТАВНИКА ПО СЕМЕСТРИМА
Више информација о програму курса можете погледати на линку.

Компанија Wacker Neuson Крагујевац д.o.o. у потрази је за лицима која су заинтересована за реализацију плаћене стручне праксе, као и додатна ангажовања, на позицијама предавача енглеског и немачког језика.

Опис позиције:
- Припрема наставног плана за учење језика по нивоима
- Креирање материјала за учење
- Одржавање предавања за запослене у компанији
- Тестирање запослених
- Помоћ при учењу

Услови за пријаву:
- Студенти завршних година основних или мастер студија
- Одлично познавање енглеског или немачког језика
- Поседовање добрих предавачких способности

Документација:
- CV кандидата
- Мотивационо писмо

Уколико сте мотивисани, амбициозни и желите да усавршите своје предавачке способности кроз праксу и додатна ангажовања са компанијом Wacker Neuson Крагујевац д.o.o. своју пријаву можете послати на имејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Оглас за стручну праксу

Катедра за англистику са задовољством вас позива да се пријавите за онлајн предавање o форензичкој лингвистици, које ће бити одржано у четвртак, 27.01.2022. у 12 часова.

Да ли сте чули за суђење Дереку Бентлију? А за утврђивање ауторства неког текста или вештачење лингвиста на суду? О овим и многим другим темама говориће током онлајн предавања ,,A short introduction to forensic linguistics" Лидијa Николић Новаковић, форензички лингвиста и преводилац.

Предавање ће бити одржано преко апликације Zoom, на енглеском језику.

Пријава путем линка https://tinyurl.com/nexmbsvm

Forensic Linguistics 2