Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу у уторак, 24. децембра 2019. године организује радионице Писање CV -ja - савети и препоруке и Писање мотивационог писма са намером да студентима и дипломцима са факултета у саставу Универзитета помогне да овладају техником писања CV-ја и мотивационог писма и на тај начин што боље представе себе и своје потенцијале приликом пријаве за стипендију, праксу или посао.

Радионице ће се одржати у просторијама Центра за развој каријере (са почетком у 12.00 и 13.30 часова), а заинтересовани студенти и дипломци се за учешће на радионицама морају пријавити попуњавањем онлајн формулара.

 

 

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу и ове године у сарадњи са Универзитетском библиотеком у Крагујевцу реализује Конкурс за студентску праксу у Универзитетској библиотеци.

Програм је намењен студентима свих профила Универзитета у Крагујевцу, а према исказаним потребама установе, за овај програм праксе могу конкурисати студенти основних академских студија, студенти мастер академских студија, студенти докторских студија и дипломци са факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу.

Трајање праксе је месец дана, а студенти и дипломци заинтересовани за праксу могу се пријавити до 15. јануара 2020. године.

Више информација о овом програму праксе можете наћи путем линка.

Praksa

У оквиру Дана културе, Филолошко-уметнички факултет у Крагујевцу организује Фестивал култура, хране и пића 4. децембра од 17 часова у Контакт галерија СКЦ-а. Посетиоци ће моћи да се упознају са српском, шпанском, немачком, енглеском, италијанском и француском националном кухињом, а уједно да стекну знања о културама које се изучавају на нашим студијским програмима: 

Српски језик и књижевност
Енглески језик и књижевност
Немачки језик и књижевност
Италијански језик и књижевност
Француски језик и књижевност
Шпански језик и хиспанске књижевности.

Фестивал је предвиђен као место дружења, стицања нових знања и искустава, али и упознавања са понудом Одсека за филологију Филолошко-уметничког факултета. 

72704588 2647958745291774 4817850813776920576 o

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу, у сарадњи са Амбасадом САД у Србији, организује презентацију Mогућности за размену у Америци – Global UGRAD програм стипендија,  у четвртак, 5. децембра 2019. године са почетком у 14.00 часова, у просторијама Центра за развој каријере.

Презентација је намењена студентима основних/интегрисаних студија, којима Global UGRAD програм пружа могућност за стипендирани студијски боравак на факултетима у САД у трајању од 1 семестра.

У суботу, 7. децембра 2019. у Свечаној сали ПМФ-а, са почетком у 20 часова биће изведена представа „К.Р.Е.М.А.” Академског позоришта студената германистике Филолошко-уметничког факултета.

Седми по реду позоришно-педагошки сценски приказ Академског позоришта студената германистике АПСГ - АТГс "К.Р.Е.М.А." доживеће премијеру и на српском језику у матичном граду. Сценски приказ је претходно премијерно изведен на немачком језику у Загребу, у Кино форуму у оквиру Позоришно-педагошког интернационалног сусрета у организацији Катедре за германистику Филозофског факултета у Загребу.

Као што то обично и бива у позоришно-педагошком раду АПСГ-а, представа ,,К.Р.Е.М.А." вас позива на друштвену критику, отрежњење и отклон од стега које друштво намеће. На том путу вас очекује разигравање различитих сценских, вербалних и невербалних изражајних форми.

Позивамо Вас да након представе заједно одгонетнемо које то значење ,,К.Р.Е.М.А." има.

Улоге тумаче студенти германистике Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу од друге године до мастер студија.

 78271819 1973155612829744 770337006268973056 n


Задужбина Андрејевић, у четвртак, 28. новембра 2019. године, расписује 48. конкурс за објављивање научних монографија насталих на основу докторских, магистарских, специјалистичких радова и научних студија и 23. конкурс за објављивање монографија насталих на основу мастер радова.

Конкурси трају до 30. децембра 2019. године.

Конкурсни материјал можете добити у Задужбини Андрејевић или преузети са сајта Задужбинеу секцији Конкурси.

Објављен је конкурс за седму генерацију програма AmChamps – Mladi lideri promena, који је покренула Америчка привредна комора у Србији. Програм је намењен професионалном усавршавању студената, кроз синергију академског и корпоративног сектора.

AmChamps – Mladi lideri promena јединствени је програм професионалног усавршавања који је покренула Америчка привредна комора у Србији (AmChamps) у 2014. години, са идејом да кроз синергију академског и корпоративног сектора помогне усавршавање и развој младих људи – лидера који ће водити пословну заједницу у Србији.

Седма генерација AmChamps програма ће окупити укупно 40 одабраних учесника – 20 студента и 20 младих менаџера. Студенти би требало да похађају III или IV годину основних студија или да буду на постдипломским студијама државних факултета из Србије и не старији од 25 година. Представници AmChamps компанија чланица су успешни млади менаџери, од 29 до 37 година.

Уколико

- имате до 25 година и на III, IV години сте редовних студија или на мастер студијама државног Универзитета у Србији
- поседујете такмичарски дух и тимски играч сте играч 
- желите да упознате успешне пословне људе и бизнис заједницу у Србији
- стекнете познанства и пријатељства која ће ти променити живот
Пријавите се за #AmChamps007!

Више информација можете наћи на сајту  www.amchamps.rs и путем линка.

Свој CV и мотивационо писмо или видео можете послати на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.  најкасније до 9. децембра 2019. године.

Институт Сервантес, Катедра за хиспанистику Филолошко-уметничког факултета и СКЦ позивају вас да упознате шпанску и латиноамеричку кинематографију, а преко ње и савремено шпанско и латиноамеричко друштво, живот и културу. Сервантес на точковима представља путујући биоскоп хиспанског филма и укључује два шпанска, један аргентински и један колумбијски филм.

Уз пројекције филмова предвиђене су кратке презентације и разговор о темама које филмови покрећу.
Сви филмови су титловани на српски језик.


Француско-српска привредна комора са задовољством најављује пето издање Онлајн сајма запошљавања, који ће се одвијати у склопу Француске недеље, од 20. до 27. новембра, на платформи: www.francuskanedelja.rs.

На овогодишњем онлајн сајму запошљавања који почиње 20. новембра учествоваће 17 учесника, француских, српских и других локалних предузећа и партнера Коморе као што су Атос, Адрија медија, Адеко, Кредит Агриколе банка, Мецафор, Менпоуер, Смарт поинт, Тризма, Транском и још многи други. Тражиће се кандидати најразличитијих профила и интересовања, за рад у маркетингу, банкарству, грађевинској индустрији, ИТ индустрији, новинарству, затим кандидати са знањем страних језика итд.